Blog

Op de rand van het oude jaar

  • 27/12/2014  |  Comments (0)

2014 was een mooi jaar voor de TalenTuin. Het leek alsof de inzinking tengevolge van de crsis al wat op haar retour was.

Volle groepen tijdens de zomerschrijfdagen op in Huissen (verhalen) en op locatie in Twente. (Onder de link berichtjes uit het gastenboek). Een swingende schrijfretraite in Maarssen, een aardige wachtlijst voor de cursus 'Scherp je pen: column en blogschrijven.' En in januari werden bij Crea collega Hettie Franken en ik, nadat de cursus eerst was afgelast, besprongen door maar liefst vijftien cursistes die allemaal wilden schrijven en illustreren voor kinderen!
Natuurlijk waren er ook dingen die minder liepen: het laatste want veel te kleine (maar inspirerende) groepje bij de Reggehof, de winterschrijfretraite die werd afgelast; via Concordia kwamen er erg weinig vragen van scholen.
Daar stond weer tegenover het meer dan bruisende Kunst in de Klasproject 'Naar het Paradijs' in Borne. De combinatie van museumbezoek, theater en kunst- en poézielessen werd helemaal afgemaakt door een eindexpositie die het Bornse Kulturhus tot de nog vulde met kunst. Een bibliotheek vol waslijnen met gedichten, en meer dan twintig kinderen die voordroegen. 'Borne boeit', ja zeker!
En natuurlijk de proefronde van mijn kinderboek "Jannnetje Woordlief' onder 17 lezers dit voorjaar, en de herschrijving ervan- zodat het nagenoeg klaar is om de klas in te gaan!
Ook werd ik een paar keer uitgenodigd met mijn gedichten; en in de Synagoge in Borne heb ik samen met Kanalje Rood een avond verzorgd over de Eerste WereldOorlog - heel indrukwekkend.

Voor 2015 verheug ik mij vooral op de start van het grote Kunst met Kwaliteitproject "TalenTuin in de klas', dat door de provincie is gehonoreerd voor 2015 en 2016. Daarmee zal ik over mijn pensioendrempel heen werken- bij leven en welzijn met genoegen. Het is voor mij een project waarin al mijn ervaring, deskundigheid en liefde voor taal samenkomen.

 

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks