Publicaties

Jannetje Woordlief


Over het boek:
‘Voelen, proeven, langzaam aan’

Jannetje Woordlief houdt van woorden, van denken en het liefst alles snel: hap-slik-weg.Je kunt haar vinden onder of in de Woordenboom, waar ze zit te lezen in haar sprookjesboek. De klasgenoten noemen haar ‘Letterhoofd.’
Op een dag treft ze onder bij de Woordenboom twee wezens, Glim en Grom. Deze Aardlezers zitten vast in de grond, ze hebben last van een vloek. Daardoor kunnen ze niet meer doen waar zij goed in waren: verhalen vinden onder de grond en die doorgeven aan de mensen. Jannetje gaat de Aardlezers helpen om de vloek de doorbreken; samen gaan zij proberen de verhalen te behouden.
Jannetje leert van Glim en Grom om te wachten, in plaats van alles snel af te raffelen. Niet alles alleen met haar hoofd te doen. Ze gaat proeven en voelen aan woorden en klanken: 'Voelen, proeven, langzaam aan!'. Zo leert ze ook zelf gedichten en verhalen te schrijven.

Miriam Janssen (1951) van www.detalentuin.nl begon zelf met schrijven op haar achtste jaar. Daarnaast is zij onderwijsadviseur en schrijfdocent. Sinds 2006 schrijft zij gedichten en verhalen met kinderen, en verzorgt zij trainingen daarin voor leerkrachten. In 2016 verschenen twee leerlijnen creatieve taal van haar hand. Dit verhaal is geïnspireerd op die werkervaring en haar eigen schrijfproces.
Als bijlage heeft het boekje voor mensen die daarin zijn geïnteresseeerd, verwijzingen naar lessen uit de leerlijn creatieve taal van Miriam, en naar lessen onder de publicaties op deze site.
U kunt deze bijlage bij Miriam ophalen of haar vragen u die digitaal toe te sturen.

Hierbij een link naar de forse reportage over Jannetje, op 300 maart gepubliceerd in ‘Borne Boeit’, de dorps-internet-krant van Borne.

Verkoopgegevens:
Na 30 maart: voor € 17,95 bij Miriam op te halen;
bij SAAM Uitgeverij voor € 17,95 plus porto (€ 3,95).
 
Share our website

Quicklinks