Nieuws

Schuilt er in jou een dichter?


Al lezend en schrijvend onderzoeken we wat een gedicht tot een gedicht maakt: wat doet een dichter met klanken, ritme, beelden, bladspiegel? Deze gereedschapskist van de dichter kun je zelf uitproberen in deze lessen.  Maar het gaat natuurlijk ook om het vinden van inspiratie: wat brengt jou op een idee voor een gedicht? We werken o.a. met afbeeldingen, muziek, mooie regels, dingen die je de afgelopen tijd hebben getroffen.

Elke les zijn er korte schrijfopdrachten, met soms een bestaand gedicht als start. Wie wil, kan thuis  iets schrijven en dat meebrengen. De eerste twee lessen zijn vooral voor beginners - al zijn anderen zeker ook welkom! In les 3 en 4 kunnen iets gevorderden desgewenst aanschuiven.


Miriam Janssen
uit Borne heeft sinds 2004 een eigen bedrijf, de TalenTuin. Zij geeft schrijfcursussen in en buiten Twente, o.a. aan volwassen schrijvers, leerlingen basis- en voortgezet onderwijs, en leerkrachten. Poëzie is een van haar specialiteiten.
Zelf schrijft Miriam verhalen, teksten over haar werk en poëzie. In 2012 verscheen haar derde dichtbundel : ‘Voeten in vandaag’ (Kontrast 2012), waarmee zij genomineerd werd voor ‘Het beste boek van Overijssel 2012’. In de Gedichtenweek van 2018 zal zij, met twee andere dichters, poëzie voorlezen in Hengelo (Schouwburg) en Enschede (Concordia), samen met het Valerius Ensemble.
 
Data   : vrijdagochtenden 2 en 16 februari 2018; 2 en 16 maart 2018
Tijd     : van 9.30-12.00
Locatie: cursusruimte bibliotheek Hengelo, Beursstraat
Kosten : € 90 voor 4 lessen; € 50 voor alleen  les 3 en 4.
Opgave:  info@detalentuin.nl , tot 30/1/18.
            
 
Share our website

Quicklinks