Nieuws

'Cursistentalent in boekbeeld'


In dit item vindt u aankondigingen van publicaties van curisten van De TalenTuin.
Onder andere nieuwsberichten vindt u:  'Jong talent', teksten van kinderen en jongeren en: publicaties van Miriam Janssen.


2015
Frank Klavers tweede dichtbundel: 'en ik zit vol met vragen', Trajectum 2015
Bernique Touw en Angelique Dekker: 'Op de thee bij...Leuke adressen voor een High Tea', Uitgeverij Maan 2015.
De kinderen van basisschool De Esch in Borne schreven veel gedichten en verhalen.
Zie de website van De Esch, Borne (locatie van Het Iemenschelf), onder 'Jong talent', 'nieuws' en 'blogs' op deze website.


2013
Spaghetti, Roessingh december 2012, Jan Beerling/Miriam Janssen. Verhalen en gedichten van revalidanten van het Roessingh, samen met foto's die fotograaf Jan Beerling van hen maakte. De revalidanten waren de schrijvers, Miriam was de schrijfcoach en eindredacteur. Zie voor de 'making off': www.roessingh.nl/bezoekers/Spaghetti
Verhaalcadeau: nieuwe kleine uitgaves van verhalen van Bernique Touw, bedoeld als kadootjes. Elk verhaal in een mooi boekje, in samenwerking met Uitgeverij Maan.
Te bestellen en in te zien via www.bernique.nl.
  
  
2012
Frank Klaver, wonend in de instelling "Trajectum' te Eefde gaf  de bundel uit: 'Ik ben niet mijn handicap'.
Bij www.boekerij.nl verscheen juni j.l. de historische roman 'Véronique' van Michelle Visser uit Hengelo.
In september verschenen van Bernique Touw uit Enschede 'Hansje Fokkemast'  (www.uitgeverijmaan.nl)
en van Saskia Leendert uit Nijmegen de dichtbundel 'Een doodgewone donderdag'  (www.uitgeverijKontrast.nl)
 
2011
Najaar 2011 heeft Gert Toirkens, die inmiddels was gepromoveerd tot stadsdichter van Oldenzaal, een boekje uitgebracht: Stadsgedichten Gert Toirkens gebundeld, november 2011 Met sfeervolle zwart-wit foto's van Wim Olyslager

Verder is Gert een aantal keren eerste geworden bij de Willem Wilminkgedichtenwedstrijd van Bibliotheek Almelo en Tubantia. Zie www.gertoirkens.nl


In februari 2011 heeft Bernique Touw haar voorleesboek voor jongere kinderen uitgebracht: 'Kippekee', ISBN 978 90 811424 5 8. Het is verschenen bij uitgeverij Maan in Hengelo, en voor de lancering in het Kippenmuseum in Barneveld was grote belangstelling.
 
2010
In oktober 2010 was er 'Poezen en zo' van Barthe Wabeke (tekst) en Hettie Franken (beeld), Scribum 2001, 9789 4900 4309 4.
 
 
 
 
 

Share our website

Quicklinks