Blog

Zomer

  • 19/07/2013  |  Comments (0)

In juli heb ik vier weken zonder cursussen, een mooie periode om toe te komen aan dingen die er anders niet van komen. Bv. lezen, luieren en tijd verbeuzelen, iets wat mij niet op het lijf is geschreven. Maar geef ik er eenmaal aan toe, dan blijkt het heilzaam! Ik rust er van uit, mijn hoofd wordt leger en soms heb ik daardoor zelfs het geluk op ideeën te komen voor nieuwe projecten of teksten.
 
Ook voor het opruimen van mails is deze periode geschikt. Ondanks regelmatige voornemens om elke week op vrijdagmiddag mijn mails op te schonen, hebben ze de onverbiddelijke neiging zich zo op te stapelen, dat op een gegeven moment de vrijdagtijd veel te kort lijkt om door deze rijstebrijberg heen te komen.
Maar als ik eenmaal begin en het een beetje systematisch aanpak, dan valt het eigenlijk wel mee. Ik zie dat ik van die ene persoon in totaal veertig mails heb gehad, en dat alleen de laatste nog actueel is. Weg met de overige 39!
 
Waarvoor de zomer ook geschikt is, is eindelijk zelf schrijven - ik had het daar in eerder weblogs al over. Omdat ik mij heb aangemeld voor een poëzieweek in Watou (Vlaanderen), heb ik poëziehuiswerk vooraf. Verder doe ik mee aan een schrijfwedstrijd waarvoor ik een kort verhaal wil insturen.
En natuurlijk is daar nog steeds mijn alter ego Jannetje Woordlief. Van de 35 hoofdstukjes die ik denk nodig te hebben, zijn er nu 22 geschreven. Natuurlijk moet er nog van alles aan gebeuren, maar ik begin nu al op te zien tegen het einde: stel je voor dat het klaar is, wat moet ik dan? Ik zal Jannetje missen, ze geeft richting aan mijn creatieve schrijfenergie. Hetzelfde ontheemde gevoel vrees ik als na het lezen van een goed boek.
Maar wat loop ik op de zaken vooruit. Eerst maar eens zorgen dat Jannetje deze zomer voldoende aandacht krijgt!

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks