Blog

wat wil de klant? Overpeinzing rond oudjaar

  • 29/12/2011  |  Comments (0)

De volgende cursus autobiografisch zit alweer (over)vol; om de groep niet te groot te maken, ben ik nu toch maar aan een wachtlijst begonnen!
Soms kost het zoveel moeite een cursus vol te krijgen; maar bij autobio en column, en soms ook bij sprookjes schrijven,  'hangt het er met de benen uit', zoals ze hier in Twente zo mooi zeggen. Dan merk ik niet dat mensen 'de hand op de knip houden'. Ook niet bij de schrijfretraites trouwens, waar men toch echt even in de buidel moet tasten.

Toch blijft het zaak om ook cursussen aan te bieden die minder vanzelfsprekend 'lopen'. Poëzie bijvoorbeeld, mijn troetelkind. Ik hoop dat voor de passieve genieting hiervan in elk geval wél veel anomo is: eind januari bij het Poëziediner in Enschede, en bij de (lees)cursus 'Poëzie is zo moeilijk nie' in Almelo.
We zullen zien wat dit nieuwe jaar weer brengt. En of en hoe de crisis gaat toeslaan op het vlak van cultuureduatie en volwassenencursussen. Ik heb nu het gevoel dat we nog mee mogen liften in het staartje van de jaren van overvloed, met overal wel een potje voor.  Dat geldt met name voor de projecten in het onderwijs en de BIK. Maar we verwachten daar echt zwaar weer, dus hoe rustig ik het ga krijgen?
 
Vooralsnog laat ik mij voortbewegen op mijn eigen golf van inspiratie en pleizer in dit werk. En iedereen die mee wil drijven in 2012: van harte welkom!

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks