Blog

Verhalen schrijven in groep 6

  • 14/01/2016  |  Comments (0)

Hier een stukje van de website van de Esch, geplaatst op 10-01-2016 door iemnschelf. Onder deze link vind je meer. Ook van groep 7 zijn er verhalen op deze site geplaatst.

In de afgelopen maanden hebben leerkrachten van groep 5 t/m 8 op de Esch meegewerkt aan een pilot Creatief schrijven, een aanbod van “De Talentuin” (Miriam Jansen)
De kinderen van de betreffende groepen hebben actief gewerkt aan het schrijven van verhalen.
Onder leiding van Miriam Jansen werden de leerkrachten gecoacht in de opzet van de lessen, waarbij de kinderen, alvorens ze gaan schrijven, de kans krijgen om dingen te bekijken, te onderzoeken en waarbij ruimte wordt gegeven aan creativiteit.
Door de goed doordachte opbouw in de lessencyclus zijn er prachtige verhalen geschreven door alle kinderen in de deelnemende groepen.
Enkele voorbeelden  zijn te lezen op de site van De Esch. Hier een verhaal van Quint uit groep 6. Ook van groep 7 zijn er verhalen op de site van De Esch te lezen.


De koningin
Op een dag ziet Jaap in de woeste zee iets glinsteren. Hij kan het niet goed zien. Jaap is een dwergvis met strepen. Het lijkt wel of die vis schubben heeft.
Maar hij zwom er na toe. hij kwam een groene inktvis tegen met één oogje die iets zei zacht: de vis die jij achter na zit is de koningin van de zee.
Maar hij zij ook dat die weg gevaarlijk was. En als je wil mag je doorgaan. de koningin kan er door want zij heeft bewaking, jij niet Jaap zwom en zwom. Later in de avond zag hij de vis met schubben weer. Die kant op zij hij tegen hem zelf. Hij zwom en hij zwom haar achter na. En toen werd Jaap moe. Jaap keek in het rond en vont glinsterende kroon van de koningin maar die glinsterende kroon lag in het net. Hoe kan de kroon eruit? Toen kwam de inktvis tegen en hij ging met een van zijn armen in het net en pakte de kroon uit het net. We hebben hem! Riep hij.

Later in de middag kwam Jaap Sandra tegen dat is Jaap’ s vriendinnetje Jaap zij dat hij de kroon hat gevonden ze zij dat ze mee ging. Ze is de slimste van de klas. Zij kan het hardste zwemmen van de klas. Dus trok ze me mee. We konden de koningin in halen en we de kroon terug brengen toen zij de koningin geachte Jaap en Sandra. dus jullie hebben mijn kroon gevonden. Jullie mogen bij ons slapen en het ochtendeten mee eten ze biefstek, karmonade, frikandel en patat. Jaap en Sandra kregen een rondleiding door het paleis. En de koningin zei hier slapen jullie en ze kusten elkaar en daar door vielen ze in slaap. De volgende ochtend werden ze wakker om 8:00 toen mochten ze direct naar de eetkamer daar aten ze biefstek, karmonade, frikandel en patat. Toen gingen ze weg. de koning en de koningin zwaaide de vissen uit.
Quint Kosterink

 

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks