Blog

Schrijftalent Twente, Schrijverscafé in Hengelo

  • Miriam Janssen -
  • 05/11/2014  |  Comments (1)

Op donderdagavond 29 oktober was de tweede bijeenkomst van het Schrijverscafé, dat de Bibliotheek Hengelo als thuisbasis heeft.Natuurlijk kwamen er minder mensen op af dan de vorige keer op publiekstrekker Renate Dorrestein- maar de zaal was toch gezellig gevuld. Drie mensen mochten op de eerste rij zitten, de genomineerden van de schrijfwedstrijd 'Groene voetstappen.'
Na de opening met prachtige singer songwriteliedjes en gitaarspel, was het de beurt aan de voorzitter van de jury. Hans Hoes liet horen hoe degelijk en deskundig de inzendingen gelezen waren, en hoeveel er altijd weer op te steken valt over het schrijversvak. Saaie titels, uitleggerige zinnen, zinnen die er sprankelend uit springen, alles kwam voorbij.

Na de pauze mochten de drie genomineerden hun verhaal voorlezen, drie verschillende stemmen en stijlen. Maar overeenkomsten waren er ook: alle drie mensen die nog niet lang verhalen schrijven, en die een heel verrrassende en actuele interpretatie hadden gekozen van de 'groene voetstappen.' Daarna maakte de jury bekend dat Wouter voor hen de topper was van deze drie.
Lees en oordeel zelf. http://www.bibliotheekhengelo.nl/images/schrijfwedstrijd/GV_Munsterman.pdf .
En misschien doe je wel mee met de volgende wedstrijden, of kom je langs op de laaste donderdag van de maand!

Comments (1)

Simone Idzerda

Hallo, Ik zou graag willen deelnemen aan de workshops. Hoe geef ik me op? Vriendelijke groet, Simone Idzerda

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks