Blog

Schrijfdocent is ook schrijfster

  • Miriam┬áJanssen -
  • 28/11/2014  |  Comments (0)

Soms moet ik mij zelf eraan herinneren: 'Ik ben niet alleen schrijfdocent, maar ook schrijfster!' Dan ben ik zo druk met het inspireren en bemoedigen van anderen, hen hun eigen stem te laten ontdekken- dat ik die van mezelf vergeet.
Extra leuk daarom dat ik deze periode twee keer ben uitgenodigd om eigen gedichten voor te lezen. Een keer bij de opening van 'Achter de Basilliek Literair' van Stichting Heartpool Hengelo. Het  thema is deze keer 'Feest'. Op 16 november las ik, onder een grote parapulu, een gedicht voor dat ik zonder opdracht ('schrijf een gedicht voor een laatste verjaardag') nooit zou hebben geschreven: 'Wat blijft". Dat is het leuke van opdrachten, je doet soms iets ongekends.
Op maandag 1 december krijg ik drie minuten 'zandlopertijd' tijdens de derde poëzielunch-bijeenkomst in de Bibliotheek Stad Hengelo. Waarna ik 8 december voor een midweek naar Terschelling vaar om daar te werken aan de herschrijving van mijn kinderboek "Jannetje Woordlief.' Als mijn grote eucatieproject doorgaat, wordt dit boek vanaf januari op een Bornse school gebruikt, dus dan moet er iets toonbaars zijn! Ik ben benieuwd naar de illustraties van Hettie Franken. Wordt vervolgd.

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks