Blog

Project ´TalenTuin in de klas´ in Borne

  • Miriam Janssen -
  • 06/12/2014  |  Comments (1)

In 2015 -2016 ga ik een bijzonder project doen met basisscholen, want mijn aanvraag voor ‘TalenTuin op School’(creatief schrijven op de basisschool) is door de Provincie Overijssel gehonoreerd! Dat betekent dat we in 2015-2016 in Borne bezig kan zijn met een project waarin ik veel deskundigheid in het schrijven met kinderen hoop over te dragen aan leerkrachten. In 2015 begeleid ik twee proefscholen bij het ontwikkelen van lessen creatief schrijven die aansluiten bij leesactiviteiten en bij de taallijn van de taalmethode. In 2016 verspreiden we die deskundigheid naar meer scholen.

Voor mij een project waarin alle lijntjes van mijn carrière samenkomen: taal, onderwijsbegeleiding, ontwikkelen, lesgeven aan kinderen, zelf schrijven. Want zelfs mijn kinderboek-in-wording (‘Jannetje Woordlief’) gaat hier en daar gebruikt worden!
Ik ben er erg blij mee en ga komende week op Terschelling eerst verder werken aan de herschrijving van Jannetje Woordlief. Lekker zelf op schrijfretraite!
Wordt vervolgd.


 

Comments (1)

katinka fennema

Lieve Miriam, Je blijft me inspireren!!! Ik heb echt grote bewondering voor jouw energie en gedrevenheid, dit project lijkt wel je levenswerk te worden, niet alleen omdat voor jou alle lijntjes bij elkaar komen, maar zeker als je ook docenten gaat opleiden en deze aanpak zich zal verspreiden. Zo leuk, en niet alleen wat schrijven betreft maar ook in mijn kledinglijn.... Heb net telefonisch drie t-shirts besteld, ze zijn nl in Amsterdam niet meer te krijgen, het model gaat er geloof ik uit.. Ben benieuwd naar de verdere ontwikkelingen van je project, liefs Katty

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks