Blog

Nominatie 'Voeten in Vandaag' en: Er zit muziek in de Poëzie!

  • 01/02/2013  |  Comments (0)

Mijn bundel genomineerd
Het woord 'nominatie' in de titel van deze blog is voor mij zelf ook verrassend en een heugelijk feit: sinds gisteren is  officieel bekend dat mijn bundel op de shortlist staat van de categorie fictie van de Prijs voor het  'Beste Boek van Overijssel 2012'!
Overigens deel ik deze plaats met zeven anderen fictieboeken (alle proza) op de shortlist, maar ik vind het een hele eer. Wil je weten hoe dit afloopt, kom dan op donderdagavond 21 maart naar de bibliotheek van Hengelo.
Wat moet ik er verder over schrijven? Ik ben een beetje beduusd, en vraag me af hoe zo'n nominatie tot stand komt. Klopt het allemaal wel? Maar goed, het staat nu in de krant en op diverse sites http://www.overijsselsboekvanhetjaar.nl/, dus het zal waar zijn. In elk geval ben ik blij dat het zo goed gaat met mijn bundel.
 
Er zit muziek in de Poëzie!
Gisteren was het Dag van de Poëzie, en dat was nog maar het begin van een hele week - dus ondanks de econmische en culturele malaise gaat het met de poëzie in het algemeen niet slecht.
De vierde Dichter des Vaderlands is een vrouw (Anne Vegter), en wij hebben in Overijssel een originele nieuwe Provinciedichteres (Heleen Bosma uit Deventer); in Enschede zijn er deze hele week poëzie-activiteiten www.poezie-enschede.nl 

Verder verzorg ik bij de Reggehof in Goor een korte cursus 'Poëzie en muziek' (leuk thema van de Gedichtenweek).En ik zit  in de voorbereiding van een project 'Kunst, muziek en poëzie' (maart/april) in Borne, met tien schooklassen (middenbouw). We gaan dichten naar aanleiding van muziek. Voor mij is dus deze week een echte Week van de Poëzie, waar muziek in zit!

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks