Blog

nog vier werkweken

  • 30/05/2012  |  Comments (0)

Inmiddels zijn we verzeild geraakt in 'de periode met de vele vrije dagen'. Omdat ik ook nog eens vroeg op vakantie ga, en een week Oerol ga bezoeken, blijven er nog vier werkweken over. Wat moet en kan ik daarin doen? 
 
Ik hebn nog drie heel duidelijke klussen, en verder wat snipperwerk en veel opruimwerk (mails, mappen van projecten, mailinglijsten etc). De klussen:
  • De afsluiting van de BIk-opleiding, deze maal definitief. Zeven jaar lang ben ik docent geweest en coach aan deze opleidng Beroepskunstenaars in de klas (zie blog elders) bij Artez in Zwolle. Door minder subsidie is de opleidjg zo duur geworden, dat we in Zwolle niet meer voldoende studenten krijgen. Deze periode is voor mij daarom een weemoediger afronding dan de vorige zes jaren. Alles 'voor het laatst', en dat het een mooie klus was, is zeker! Ik heb nu eindgesprekken met mijn vier studentes van dit jaar, maak een eindrapport als advies aan de examencomssie, en deel begin juli diploma's uit aan deze vier.
  • De sprookjesdag in Boekelo op 29 juni, samen met vertelspecialsist Erna Lankhorst
  •  
  • Verder ga ik in Niuewleusen (boven Ommen) zes christelijke scholen, 12 klassen, onveilig maken met het project 'Werkplaats van woorden'. gedichten of verhalen schrijven, middenbouw. Het is wonderlijk hoeveel scholen er in zo'n kleine (!?) gemeente staan; drie scholen hebben superkleine klasjes, maar op de andere drie puilen de lokalen uit tot 32 kinderen!

    Daarna volgt hoop ik weer meer tijd voor mijn eigen schrijfprojecten: de dichtbundel en het kinderverhaal 'Jannetje Woordlief'. Je bent geen goede schrijfdocent als je zelf niet schrijft- maar de tijd daarvoor goed bewaken is een hele klus!
  •  
     

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks