Blog

Na de zomer

  • 05/09/2013  |  Comments (0)

Zoals jullie in mijn rondzendmail van september konden lezen, was het dichten in Watou een waardige afsluiting van een lange zomerperiode. Heerlijk om vier dagen mij te laten leiden door de opdrachten van Daniël Billiet. Om als cursist in de kring te zitten en mee te denken en praten over teksten, zonder mij verantwoordelijk te voelen voor het groepsproces of de kwaliteit van de feedback. Mij onder te dompelen in het vloeiende Vlaams met zijn originele uitdrukkingen en warm van toon.
Eerder in augustus had ik die verantwoordelijkheid wel, tijdens de schrijfretraite in Maarsen. Daar werkten de schrijfsters te midden van de pracht en praal van het zeventiende-eeuwse gastengebouw, nog geheel authentiek. Allemaal een verschillende eigen kamer, sommige met ouderwets bureau met rolluik en vakjes. Als we even afstand nodig hadden, liepen we het park in, onder de hoge eiken en beuken, of langs het jaagpad aan de vecht. Een plek om terug te keren!

En dan nu weer 'de agenda', met al wat werk op scholen en de voorbereiding voor de cursussen die in oktober starten. Vanavond tekstspreekuur in de boekhandel, vanwege de Week van het Schrijven. Ach, de agenda heeft toch ook weer haar charme! 

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks