Blog

Hallo wereld! start nieuw seizoen

  • 26/09/2012  |  Comments (0)

September is vaak de maand van het voorwaarden scheppen en voorbereiden: een nieuwsbrief de deur uit, organiseren van nieuwe cursussen, voorbereiden van de Kinderboekenweek.
En dan kan het beginnen!

Mijn eerste cursisten van het nieuwe seizoen heb ik al ontmoet op de eerste schrijverswerkplaats van dit jaar in Delden (voorheen: Goor). De volgende groep komt in oktober naar Borne.
Vanavond start er in Hengelo een nieuwe cursus autobiografisch schrijven. Nadat het er eerst op leek dat er te weinig aanmeldingen waren, zit de groep nu overvol met negen personen. Altijd ben ik benieuwd naar nieuwe mensen, naar de groepsdynamiek van een zootje samengeraapte mensen, en natuurlijk naar alle verhalen. Leuk dat er weer eens twee mannen bij zijn!
Verder zijn mijn gedichten naar de uitgever en ben ik bezig het presentatiefeestje op 18 november voor te bereiden.

Het thema van de Kinderboekenweek is 'Hallo wereld'. In Enschede gaan mijn collega's Desi, Erna en ik in het kader van het Kunstmenu van Concordia naar basisscholen in de hele stad. Ik ben zelf ingedeeld in 11 klassen, van groep 5 tot aan het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Voor de bovenbouw hebben we een les gemaakt op basis van een verhaal over het leven van Gaugain, die ging schilderen op Haïti. De leerlingen maken een gedicht over hun lievelingsplek van dit moment en een hele nieuwe droomplek. Voor de onderbouw lezen we eerst voor uit het boek 'Hansje Fokkemast' van Bernique Touw. Daarin loopt een jongen weg en neemt van alles mee in zijn rugzak. De kinderen gaan een gedicht schrijven over een plek waar zij wel eens heen zouden willen, en over wat ze dan meenemen.

Kortom: Hallo nieuw seizoen!

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks