Blog

Gedichtendag. Thema: Stroom!

  • 26/01/2012  |  Comments (0)

'Ik geloof in een rivier
die stroomt van zee naar de bergen
ik vraag van poëzie niet meer
dan die rivier in kaart te brengen
'Uit :'Credo' van Remco Campert. Het thema van deze Gedichtendag is 'stroom'.

Vandaag is het weer de laatste donderdag van janauri: Nationale Gedichtendag. Aandacht voor de poëzie, op scholen, in bibliotheken, op straat.
En natuurlijk in Het Paradijs in Enschede, waar we het inmiddels vierde Poëziediner hebben georganiseerd (eens in de twee jaar). Een biologisch driegangendiner, gelardeerd met vier gangen poëzie en muziek.

Het is toch altijd een heel georganiseer. De artiesten en alles daaromheen: een is er ziek, een komt later, een is zenuwachtig. Gaat de beamer werken en o ja, vragen of de piano is gestemd. Heb ik voor iedereen een paar zinnige interviewvraagjes, in welke volgorde is het mooi?

Dan het open podium, waar eerst wat weinig animo voor was. Maar gisteren heb ik er een stop op moeten zetten: tien dichters is echt genoeg. Het thema heeft een aantal van de optredenden geïnspireerd tot gelegenheidsgedichten over 'stroom' in al haar varianten..
Deze keer heb ik de bijdrages ter inzage gevraagd, om te voorkomen dat er ellenlange gedichten worden voorgedragen. Sommigen onderhandelen: kunnen het echt geen drie gedichten worden? Ik ben onverbiddelijk, want als ik dat toesta, baalt degene die zich netjes heeft beperkt.
 
Gedichtendag, ik trek mijn feestrok aan !

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks