Blog

Een nieuw schrift

  • Miriam┬áJanssen -
  • 29/08/2015  |  Comments (0)

De scholen zijn weer begonnen en de zomer houdt maar aan. Een niemandsland tussen de vrijheid van de zomer en de agenda voor een nieuw seizoen.
Gisteren bij  Boekelo sprookjes geschreven en verteld met een enthousiast clubje dames in de boshut van collega Erna Lankhorst. Dat is geen werken, dat is vakantie!
Twee weken terug hebben tijdens de schrijfretraite negen dames op landgoed Doornburgh in Maarssen heerlijk fanatiek aan hun oeuvre gewerkt, terwijl ik al coachend rond rende.
Is dat werken of vakantie? Beide!
En over twee weken gaan we met tien schrijfsters (alweer geen heer!) naar de Vogezen voor het Schrijf-wandelarrangement. Het is werken, maar onder zeer relaxte omstandigheden.

Echt gelijk op met het schooljaar gaat mijn werk voor het ontwikkelproject 'Cultuur met kwaliteit, meer verhalen en gedichten in de taalles', op proefschool De Esch in Borne.
Vorige week met tassen vol met 50 verhalenboeken van de bibliotheek naar de school, waar we de stapels verdeeld hebben over de groepen 5-8.
Met elke leerkracht heb ik overleg gehad over de manier waarop we met de verhalen aan het werk gaan. Ik werk nu per groep opdrachten uit waarmee groepjes kinderen hun verhaal kunnen verwerken. Bv. 'Ontwerp op een strook karton de tijdlijn van jullie verhaal' of 'Maak een boekomslag voor jullie verhaal, met voorkant, titel en achterflap'. 'Schrijf een brief aan de hoofdpersoon, met vragen, tips en complimenten'. Volgende week starten de lessen, we zijn benieuwd en hopen dat de leerlingen even enthousiast in de verhalenboeken duiken als in maart in de dichtbundels!

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks