Blog

docent schrijven moet zelf schrijven

  • 14/03/2013  |  Comments (0)

Een docent schrijven moet zelf ook voldoende toekomen aan schrijven en vaak lukt dat maar matig. Afgelopen week ben ik dus zelf weer eens op schrijfretraite gegaan, om verder te werken aan mijn nieuwe kinderverhaal: 'Jannetje Woordlief'. Lekker ver weg van alles, op Terschelling! Ik keer terug met een verhaal dat een heel eind verder is gekomen, en het vertrouwen dat de creativiteit blijft stromen. 

Het is heerlijk om af en toe mijzelf de feedback en inspiratie te gunnen van een deskundige collega schrijfcoach - en die bleek hier te zijn. Ook fijn om mij te koesteren in dat bad van aandacht, dat schrijvers onder elkaar hebben voor ieders vorderingen met het schrijven. In combinatie met het schitterende zicht op zee en duinen, compenseerde dit ruimschoots de bitter koude wind op het Waddeneiland, . 
Ook leuk en leerzaam om mee te maken hoe een 'concullega' zo'n retraite organiseert. Gelukkig hebben we heel verschillende formules, zodat we - hoop ik - niet  in elkaars vijvers hoeven vissen. 

Na de terugreis op 21 maart direct door naar de avond in de OB Hengelo, waar de uitslag bekend werd gemaakt van 'Het Overijssels boek van het jaar 2012'. Het werd natuurlijk 'Eus' van Öczan Akyol. Ik had er gelukkig geen illusies over, en het was een boeiende avond met al die schrijvers en hun boeken, veel over Overijssel.
Ik heb mij intussen ruim twee maanden kunnen koesteren in de warmte van het genomineerd zijn! Ben je dat eigenlijk nog, als de winnaar bekend is? Ik hoop het. 

In het juryrapport stond overigens een mooie tekst over mijn bundel, zie op deze website: nieuws/derde dichtbundel Miriam Janssen

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks