Blog

De TalenTuin werd 30 maart 2017 maar liefst 12.5 jaar oud

  • Miriam┬áJanssen -
  • 01/04/2017  |  Comments (1)

Een geïmproviseerd visitekaartje, tot ik 'de echte' zou hebben. Een stukje lentevoortuin met een pennetje erin, en de naam: De TalenTuin.
Kort daarna had ik het bij jullie bekende logo- met diezelfde heldere basiskleuren: rood, blauw, groen.
Elke lente, als de voortuin er zo bij staat als op deze foto, denk ik terug aan het begin.

Het was heerlijk om afgelopen donderdag, 30 maart 2017, feestelijk deze koperen verjaardag met ongeveer 50 genodigden te vieren in Café De Ster, hartje Oud Borne.
Er waren speeches, liedjes, hapjes, gedichten, foto's en kadootjes.
'Als jij gaat toveren komt alles voor elkaar...dan schrijven alle mensen wonderbaar', zongen mijn collega's Desi en Erna.
Vriendin Ailien 'verbasterde', naar eigen zeggen, een gedicht van AMG Schmidt over een sprookjesschrijver:
'zo heeft zij zelfs een boek geschreven, Jannetje komt vandaag tot leven; zij proeft, zij ruikt, zij speelt met taal en toverde dit sprookjeverhaal'.
Het was hartverwarmend om de waardering voor mijn werk zo warm te voelen. Iemand zei: 'Het komt zo echt uit je hart!' en ja, daarom kan ik er ook nog niet mee stoppen.

De koperen bruiloft werd bekroond met de geboorte van Jannetje als echt boek, na vijf jaar werk - uiteraard met grote tussenpozen.
Het zier er verrassend mooi en kloek uit, en ik mocht al heel wat boeken signeren.
Daarna konden we thuis met een aantal gasten van ver nog heerlijk achter het huis zitten eten, nagenietend van het feest.
 

Comments (1)

Hanneke van de Klippe

Dag Miriam, Van Fredie Heijerman (jij bent bevriend met haar zus), mijn overbuurvrouw op Tuinenpark Ons Buiten in Utrecht, hoorde ik dat je een boek hebt gepubliceerd. Ik heb het besteld en aan mijn zusje kado gedaan, die vandaag 65 wordt en haar hele leven in het basisonderwijs heeft gezeten. Zij is nu met vakantie in ons huisje in Zierikzee, waar jij lang geleden ook met mij hebt gelogeerd, weet je nog? Als ik in augustus ook in Zierikzee ben, ga ik je boek zelf lezen. Ik ben erg benieuwd. Leuk om te merken dat je je oude hobbies (lezen, natuur) zo trouw blijft. Zelf ben ik na het pensioen veranderd in een echte tuinierder, en lezen en schrijven doe ik ook nog steeds, op mijn manier. Hartelijke groeten van hanneke, Utrecht

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks