Blog

Cursusdag op locatie: de voorbereiding

  • 12/08/2011  |  Comments (1)

Op vrijdag 19 augustus organiseer ik een schrijfdag in het kunststadje Diepenheim, tussen Goor en Lochem gelegen. Zie voor informatie over de dag zelf het nieuwsbericht 'Schrijven in het Stedeke'.
Voordat ik op zo'n dag met een groep cursisten rond de tafel zit en door de straten struin, is er al heel wat gebeurd. In deze blog een kijkje achter de coulissen van een schrijfdag op locatie.
Het begon maart 2010 met een dagje Diepenheim met een vriendin,  We struinden van kunstcentrum naar rozentuin naar brocante naar edelsmederij. Terwijl ik rondkeek, groeiden de schrijfopdrachten in mijn hoofd. Ik verzuchtte in de winkel van edelsmid Perrier hardop tegen mijn vriendin: 'Je zou hier geweldig kunnen schrijven, op elke plek ligt wel een verhaal, gedicht of column te wachten'.  'Leuk, doen!' zei Jan Perrier.
Hij dacht met mij mee over een plek die ik als uitvalsbasis zou kunnen nemen. Dat werd zijn overbuur Galerie Zoetbrood, een galerie annex theeschenkerij met een grote lichte ruimte en lekkere capuccino en taart.
 
Toch is het in 2010 niet gelukt, er was te weinig interesse voor de schrijfdag. Ik moest dus mijn PR verbeteren. 'Wat dichterbij' leek me niet verkeerd. Dus onlangs toog ik met strooifolders en visitekaartjes naar de VVV, de galeries, de brocantes, de kunstvereniging, de tweede hands kledingwinkel. Overal vertelde ik van mijn dag, vroeg of de schrijvers daar neer mochten strijken en of ik wat folders neer kon leggen. De VVV stelde voor dat ik een affciche zou opsturen die achter het raam kwam, en er mochten bij regen ook wel mensen binnen schrijven. Hetzelfde gold voor de brocante, een galerie en de Kunstvereniging. Al met al een breed welkom!
Dit enthousiaste Diepenheimse verhaal werd afgesloten met een geanimeerd interview voor Radio Diepenheim zaterdag j.l.; en gisteren eindelijk het gehoopte persberichtje in Tubantia. Nu nog redelijk weer!

Comments (1)

Tinie Knoef

Spannend was het, en wat onwennig met de pen weer eens creatief aan het werk te zetten, op een vreemde plek in vreemd gezelschap.. Maar wat een superdag is het geworden met geestverwanten die hetzelfde willen: zichzelf en anderen verrassen met ter plekke bedachte schrijfsels. Ik heb genoten van de omgeving, de mensen en vooral de in inkt vorm gekregen humor! Dank je wel, Miriam, ik blijf je volgen!

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks