Blog

Boek revalidanten Roessingh

  • 03/12/2013  |  Comments (1)

Op 10-12 was het eindelijk zover: de boekpresentatie van het boek 'Spaghetti' over en door revalidanten van het Roessingh. Met foto's van de revalidanten, gemaakt door Jan Beerling. Met teksten geschreven door twaalf revalidanten, die door mij werden gecoached. Een bijzonder project, ik heb er al vaker een blog aan gewijd. Zie voor meer informatie de speciale site van het Roessingh: www.roessingh.nl/bezoekrs/Spaghetti.
Rechts boven het gedicht vind je de knop om door te klikken naar de 'making off', heel boeiend!

Gerda Havertong neemt boek Jan Beerling in ontvangst

Enschede - Jan Beerling heeft actrice Gerda Havertong weten te strikken om het eerste exemplaar van zijn boek 'Spaghetti' in ontvangst te nemen. Dit gebeurt dinsdag 10 december in revalidatiecentrum Roessingh.

Spaghetti is een boek met foto's, verhalen en gedichten van (oud-)revalidanten van Roessingh. De Hengelose kunstenaar Jan Beerling revalideerde zelf in Enschede, nadat hij in 2006 een dwarsleasie opliep bij de val van een trap.
Gerda Havertong leest deze middag enkele teksten voor uit het boek. Hierna vertellen Pieter Windt (bestuurder van Roessingh) en enkele andere personen waarom ze hebben meegewerkt aan dit bijzondere boek. Dit boek is tot stand gekomen met medewerking van Miriam Janssen (schrijfcoach), Pier van Dijk (vormgever) en Bert van der Molen (film). De presentatie wordt verzorgd door Peter Schoof, programmamaker en presentator bij RTV Oost.

P.S. In Tubantia van 11-12-2013 stond een groot artikel over het boek, met enkele foto's die ook in het boek staan.

 
 

Comments (1)

sietske Wiersma

Wat was het project Spaghetti een geweldige ervaring voor mij.Ik heb genoten vanaf de eerste tot de laatste dag. Dank zij Miriam ging mijn schrijven na wat aanwijzingen van haar als een speer!het was toch heftig om op te schrijven hoe jij jouw ziekte hebt beleeft maar ook de weg terug hebt gevonden. Miriam bedankt dat jij mijn pen hebt leren rollen. en nu is het boek klaar en het is prachtig geworden. Een aanrader voor iedereen is het niet voor de verhalen dan wel voor de foto's die ook verhalen vertellen. Bedankt voor de kans van het mee doen. Een hartelijke en zonnige groet . Sietske Wiersma

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Quicklinks